Kiitos katsojillemme kesästä 2021, nähdään Metsolassa jälleen kesällä 2022

Vuonna 2021 on aika juhlistaa Somerniemen Musiikkiteatterin 20-vuotista taivalta. Suuri juhlavuotemme saa kokoisensa näytelmän, kun tulevana kesänä näyttämöllä nähdään Väinö Linnan klassikkoteos Täällä Pohjantähden alla.

Musikaalin tarina sijoittuu Suomen historian synkimpiin, sisällissodan, vuosiin. Se kertoo yhden kylän ja kahtia jakautuneen kansakunnan tarinan, joka on mitä karmeimpiin mittasuhteisiin kärjistyessään samalla silti hyvin lämminhenkinen ja inhimillinen kuvaus ihmisten unelmista ja uhrauksista oman kansamme murrosvuosina. Musikaalin yhtenä keskeisenä teemana on tietysti myös Akselin ja Elinan kuolematon rakkaustarina.

Tätä tarinaa on lavalla kertomassa lähes 50 näyttelijän joukko sekä liveorkesteri. Näytelmän ohjaa Antti Kemppainen ja sen on dramatisoinut Riku Suokas. Näytelmän musiikin on säveltänyt Anssi Tikanmäki ja kappaleiden sanoitukset ovat Jukka Virtasen käsialaa.

OHJEITA TEATTERIIN SAAPUVALLE

Seuraavien ohjeiden avulla haluamme varmistaa kaikille teatterissamme vierailevalle viihtyisän ja turvallisen kulttuurikokemuksen.

 • Tulethan teatteriin vain terveenä. Mikäli sairastut, varatut liput voi maksutta siirtää mahdolliseen toiseen esityspäivään.
 • THL suosittelee edelleen kasvomaskien käyttöä yleisötapahtumissa. Maskeja on myynnissä ennen esityksen alkua. Myös käsidesiä on tarjolla teatterin alueella useammassa pisteessä ja toivomme katsojien sitä käyttävän.
 • Saavuthan paikalle ajoissa, jotta minimoidaan ruuhkat lipunmyynnissä ennen esityksen alkua. Lippuja pystyy lunastamaan aikaisintaan tuntia ennen esityksen alkua.
 • Korttimaksaminen lippuja lunastaessa on vihdoin mahdollista paranneltujen tietoliikenneyhteyksien vuoksi. Kahviossa ja muilla myyntipisteillä otamme edelleen vastaan vain käteistä, joten varauduthan tarpeen mukaan käteisellä.
 • Pääsyliput ovat paikkalippuja, joten jokaisella liput varanneella on katsomossa etukäteen päätetty paikka. Tästä syystä toivommekin, että ennen esityksen alkua vältetään ylimääräistä tungosta sisäänkäyntien läheisyydessä.
 • Turhien kontaktien välttämiseksi katsomoomme pääsee tänä vuonna kulkemaan kahta reittiä: riveillä 1-8 istujien toivomme kulkevan pääsisäänkäynnistä Metsolan rakennuksen kulmalta, riveillä 9-14 istujien taas katsomon takana olevien rappusten kautta. Rivinumerosi voit tarkistaa pääsylipustasi.
 • Noudatathan lipussasi lukevaa paikkamerkintää. Myös turhaa liikkumista katsomossa ennen esityksen alkua on syytä välttää.
 • Suosittelemme väliaikatarjoilujen ostamista ennakkoon ennen esityksen alkua, jotta suuremmilta ruuhkilta vältytään myös väliajalla. Ennakkokahveja tarjoillaan tänä vuonna kahdessa eri pisteessä.
 • Aurinko paistaa osaan katsomosta niin, että aurinkolipasta tai -laseista voi olla aurinkoisina päivinä iloa
 • Sisällissodan raakojen tapahtumien vuoksi emme suosittele musikaalia perheen pienimmille!
 • Esityksen kesto on reilu 3 tuntia, joka sisältää noin 20 minuutin mittaisen väliajan.
 • Istuinalustamme ovat poissa käytöstä hygieniasyistä, joten voit varautua halutessasi omalla istuinalustalla.

Liput:

Esityspäivät:

Aiempien vuosien näytöksiä